maanantai 27. maaliskuuta 2017

#Wanhoja kisakuvia, 2013 - 2015

Mä tykkään itse tosi paljon katsella vanhoja kisakuvia ja vähän muistella miten missäkin kisoissa on mennyt ja mitä luokkia on tullut hypättyä. Omasta mielestä on myös välillä mukava katsoa toisten kisakuvia niin voi nähdä vähän miten myös muut ovat kehittyneet ja missä ajassa.
Multa löytyy tosi paljon kisakuvia, aina vuodesta 2012, mutta tässä postauksessa on kuvia vuosilta 2013 - 2015 kuitenkin vain pieni murto -osa kaikista kuvista. Suurin osa kuvista taitaa olla vuodelta 2014 ja kaikissa kuvissa esiintyy ponimme Rummu Jüri eli Rommi, jolla tuohon aikaan eniten kisasin. Tässä postauksessa siis pieni kooste meidän yhteiseltä kisamatkalta kuvien muodossa. Kaikista kuvista kyllä tiedän kisapaikan, mutta ajankohtaa tai luokkaa en välttämättä muista.

Tämä kuva on Kalajoelta Rannikon ratsastajien aluekilpailuista, olisikohan 2013 syksy tai 2014 alkukesä?
Esteet näyttävät siltä, että luokka taitaa olle se luotto 90 cm. 


Tämä on Oulusta, Äimärautiolta Oulun ratsastajien kilpailuista kesältä 2014 tai 2015. Kisat taisivat olla 3- tason tai kansalliset, en yhtään muista milloin tuo järjestelmä vaihtui. Tässäkin kuvassa luulisin luokan olevan 90cm, mutta saattaa olla metrikin.
En tiedä mitä tämän kuvan laadulle tapahtui kun siirsin blogin puolelle, kun kaikki laatu katosi kokonaan, mutta eiköhän näinkin pärjätä. Ensimmäisessä kuvassa ollaan kesällä 2015 Korpilahdella, Päijänne Jumping Days -kilpailuissa jotka hypättiin 3 -tasolla. 90cm luokassa sijoituttiin neljänsiksi ja metrissä toisiksi. Tuolla kisoissa oli kyllä mun lempparipohja hypätä! 
Toisessa kuvassa ollaan Lahdessa, Takkulassa(?). Hypättiin Powercup finaali 2015 2-tasolla ja sijoituttiin kolmansiksi. Oli ihan tajuttoman kuuma kisapäivä. 
Viimeisessä kuvassa ollaan Ypäjällä talvella 2015 Ypäjä Winter Show'ssa. Kisat oli 3 -tasolla ja kuvassa taitaa olla 100cm luokka opistohallissa, josta meillä tuli yksi puomi lähestymisvirheen takia.


Joskus ollaan yritetty leikkiä Rommin kanssa kouluratsukkoa. Kuva on vuoden 2014 kouluratsastuksen P- SM kisoista, eli Pohjois- Suomen mestaruuksista. Kisat taisi olla aluetasoa ja luokkina meillä oli molempina päivinä helppo B. Kyseiset kisat järjestettiin Rovaniemellä ja järjestäjäseura taisi olla Rovaniemen ratsastajat, ellen väärin muista.Kaksi ylläolevaa kuvat ovat kesältä 2014 tai 2013, Oulisista. Muistaakseni olivat seurakisat ja luokkana taitaa olla 80cm tai 90cm. 


Tässä ollaankin vuoden 2014 esteratsastuksen P -SM kilpailuissa, Kiimingissä. Kilpailut järjesti LidRid -team ja ne olivat 2- tai 3 -tason kilpailut. Me hypättiin siis ponien P-SM jossa oli muistaakseni luokkana 95cm isoilla poneilla ja uusinta taisi sitten olla sen 100 -105cm.


Nämä kaksi yllä olevaa kuvaa ovat syksyltä 2014 Haapavedeltä PRT: n kisoista, jotka kisattiin aluetasolla. Hyppäsin 90cm, jossa sijoituimme kolmannelle sijalle ja metrin, jossa tuli yksi puomi. Käytiin tuolloin vielä ratojen jälkeen kuvaamassa näitä kuvia, joista tuli tosi kivoja!


 
Nämäkin kaksi ylläolevaa kuvaa ovat esteratsastuksen P- SM kilpailuista, nyt tosin vuodelta 2015. Kisat kisattiin 3 -tasolla Kalajoella ja ne järjestettiin monen lähiseuran yhteistoimesta. En muista kaikkia seuroja jotka olivat mukana järjestämässä näitä kisoja, mutta mm. meidän seuramme, eli Haapaveden ratsastajat oli mukana. P- SM:issä isot ponit, mukaan lukien me, hyppäsi 95cm ja uusinnassa 105cm.

Vasemmalla olevat kuvat on HIHS :istä, eli Helsinki International (Porcshe) Horse Show'sta, vuodelta 2015 ja ne järjestettiin sitten luonnollisesti Helsingissä. Kilpailut olivat kansainvälisen tason kilpailut, mutta minun luokkani kisattiin 3 -tasolla. Me hypättiin Rommin kanssa HIHS: issä Amateur Tour 90cm. 
  Meillä ei Helsingissä mitenkään erityisen hyvin mennyt, mutta oli tosi kiva kokemus ja olihan se ihan ensimmäinen kerta tuon kokoluokan kilpailuissa. Sen huomasi, että ponikin tajusi olevansa
isommissa ja hienommissa kisoissa kun tavallisesi, sillä Rommi on kisoissa aina tosi rauhallinen ja helppo pitää radalla, mutta kuten ylemmästä kuvasta huomaa, poni oli tosi innoissaan ja välillä meinasi jopa vähän kuumua. Aina kun päästiin areenalle odottamaan omaa vuoroa niin Rommi hyppeli pitkin hallia vähän pystyyn ja meinas kyllä itseäkin alkaa naurattamaan kun poni kävi muka niin kuuumana :D

Tämäkin kuva on Oulusta Oulun ratsastajien pitämistä kisoisa, olisikohan 3 -tasolta ja kesä taisi olla vuotta 2014. Luokkana taitaa olla se 90cm tai sitten metri. 

                                                                                                                  
Viimeinen kuva on vuoden 2014 alueiden välisistä mestaruuksista, jotka pidettiin Jyväskylässä. Meidän ponijoukkue edusti siis Pohjois -Suomea ja vaikka meitä oli vain kolme (melkein kaikki muut olivat neljän joukkueissa), saimme hopeaa. Ensin hypättiin perusvaihe 100cm ja uusinta pidettiin myöhemmin hieman korotettuna 100cm, mutta koko meidän Pohjois -Suomen tiimi luuli, että uusintaan pääsee vain Etelä -Suomi jne SM tason ratsukot ja minäkin olin ehtinyt ottaa jo poniltakin melkein kaikki varusteet pois kun meille juosten tultiin kertomaan, että olemme uusinnassa jossa ratsastettiin toinen, kolmas ja neljäs sija. Silloin päätettiin tyttöjen kanssa, että mehän ei mitalisijoista jäädä pois kun uusintaan astiin päästiin ja laitettiin sitten äkkiä ponit kuntoon, käytiin ratsastamassa radat ja lopulta oltiiinkin sitten uusinnan parhaat. 
                       


- Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallisia kommentteja blogiin, negatiiviset nimellä facebookissa tai muualla.
-Kiitos