sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Ypäjä spring show 2016


Hei! Viime viikonloppuna olin Frion kanssa meidän toisissa kilpailuissamme Ypäjällä. Luokkina oli lauantaina 90 & 100cm ja sunnuntaina 100 & 110cm.

Lähdettiin jo tietysti perjantaina koska meiltä on niin pitkä matka Ypäjälle. Lähdettiin jo 9 aikoihin ja oltiin perillä neljän aikoihin. Perillä me purettiin kamat, käytiin hakemassa huone ja sitten menin ratsastamaan Frioa. Se oli aika jumissa matkasta joka näkyi myös lauantain radoilla. Ratsastuksen jälkeen menin katsomaan ja kuvaamaan warm up:peja ja illalla kävin vielä hoitamassa, ruokkimassa ja kävelyttämässä Frion.

Lauantaina heräsin 7:00 ja kävin ruokkimassa Frion ja lähdin heti takaisin kurssikeskukselle jossa siis yövyimme. Vaihdoin vaatteet ja kävin aamupalalle. (Leivissä käveli muurahaisia! XD) Ja sitten vaihdoin kisavaatteet ja meikkasin, jonka jälkeen lähdettiin siivoilemaan karsinaa ja kävelyttämään Frioa.


Eka luokka mulla alkoi muistaakseni 11 aikoihin ja käytiin sitä ennen rataantutustumisessa Haimissa. Menin vasta ihan viimeisten joukossa, joten käytiin varustamassa ja hakemassa Frio vasta rataankävelyn jälkeen. Ihan hassua nyt kun menee luokan lopussa kun poneilla aina menee luokan alussa! Oltiin kuitenkin melko ajoissa odottamassa ja mun piti odottaa melko kauan verkkaan pääsyä. Verkassa Frio oli ihan hyvä eikä tehnyt mitään kummempia virheitä. 
 Radalla se kuitenkin lähti hieman käsistä ja no, se ei viitsi edes nostaa näin pienillä esteillä, kuin 90cm jalkojaan joten kaksi puomia lähti mukaan. Ne tuli vain siksi, koska Frio hyppäsi jalat roikkuen. Mutta muuten rata oli ihan hyvä. Käytiin tallissa ja lähdettiin sitten rataantutustumiseen seuraavaan luokkaan, eli 100cm. Haettiin sitten Frio ja odoteltiin taas verkkaan pääsyä.

Verkassa Frio oli tosi outo, eikä kuunnellut mua yhtään joten lähdin tosi epävarmana radalle. Frio oli taas tosi innoissaan ja mulla oli töitä saada se pysymään jotenkin edes käsissä. Tulos ei ollut mikään hyvä, 13vp, kaksi puomia, yksi ohiajo koska hevonen lähti yhdellä linjalla niin paljon käsistä että en ole ihan varma että tiesikö se että ollaan menossa sille esteelle ja sitten yksi aikavirhe. Mutta tosiaan Frio oli melko jumissa ja entiedä kiristikö sillä jostain ja yritti sitten ns. laukata kipua karkuun, sillä se ei vetänyt ihan niin paljoa sunnuntaina. Lauantaina sitten vaan hoidin hevosta ja katsoin ja kuvasin kisoja. Sunnuntaina heräsin taas 7:00 ja kävin ruokimassa hepan. Sitten aamupala muurahaisten kera ja siistiytyminen kisakuntoon.  Tallissa taas siivottiin karsina ja kävelyteltiin & hoidettiin Frioa. Ostettiin myös lauantaina kiillotussuihketta, koska Friossa on paljon hilsettä joka on vaikea saada pois näkyvistä, mutta suihkeen avulla saatiin Friosta tosi puhdas ja kiiltävä.

Eka luokka alkoi vasta 11 aikohin, joten ennen sitä kävin katsomassa ja kuvaamassa nuorten hevosten 115cm opistohallissa. Sitten lähdettiin autolla käymään radankävelyssä, koska satoi aika paljon. 
Sen jälkeen mentiin varustamaan ja hakemaan Frio. 
  Verkassa Frio oli melko hyvä ja hyppäsi paremmin kuin lauantaina. Radalla Frio oli taas vahva mutta ei ehkä niin pahasti kuin lauantaina. Rata sujui hyvin, mutta yksi este putosi kun Frio hyppäsi niin matalana. Radan jälkeen jäätiin haimille odottamaan 110cm luokan alkua, kun ei enää satanutkaan. 110cm alkoi kolmen aikoihin ja odotin noin 15 ratsukkoa, kunnes pääsin verkkaan. 
Verkassa Frio oli aika hyvä. Radalla ehkä taas vähän vahva mutta ei hirveän pahasti. Kolmoseste tippui, okserin etupuomi, koska Frio hyppäsi matalana ja se oli melko turha puomi, koska se putosi vasta kun oltiin jo hypätty se este. Myös kuudes este putosi, koska siihen tuli aika lähelle ja Frio ei osaa nostaa vielä jalkojaan jos jää lähelle. Sunnuntain radat löytyy youtubesta.

Sitten vain veimme hevosen talliin, pakkasimme kamat ja lähdimme kotia kohti

Seuraavat kisat minulla on 1-tason koulukisat lauantaina Rommilla ja 8.5 2-tason estekilpailut Oulussa Friolla.

-Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallisia kommentteja blogiin, negatiiviset nimellä facebookissa tai muualla.
-Kiitos